Ruth

 

Geschiedenis van de Ruth :

Het model is door de Dhr. Ruud Weij van de  eigenaar in Duitsland gekocht, waar een begin was gemaakt met de bouw van de ketel.

In de beginfase van de bouw bleek al snel dat de ketel van de Ruth niet aan de eisen van het stoomwezen voldeed.

Later is de machine in onderdelen verkocht aan: Dhr Ruud Weij uit Den-Haag, dit werd voor Dhr. R. Weij toen zijn 2e machine. Die heeft voor de Ruth toen gelijk een nieuwe ketel gebouwd met een officiŽle ketel tekening die door het stoomwezen goedgekeurd was.

Dhr R. Weij heeft zelf daarvoor nog een andere stoomtractor gebouwd, met de naam Pauline. Van beroep is de heer Weij steenhouwer en hij had nog nooit eerder iets groots van metaal gemaakt, laat staan een stoommachine. Desondanks is het hem gelukt om deze machine te kunnen bouwen. Later, nadat de Ruth helemaal klaar was, heeft Dhr. Weij de stoomtractor Pauline doorvekocht aan Dhr Johan Fusco uit Delft.

De Ruth is met de nieuwe ketel helemaal op basis van schetsen en foto's afgebouwd in 2 jaar tijd  en is in 1999 voor het eerst onder stoom gekomen.

Op 16 juni 2007 is de Ruth doorverkocht aan Dhr. Wilfred Buijs uit St. Willebrord., hij is nu de nieuwe eigenaar van deze prachtige machine.

 

 

Stoomtractor Ruth

Soort machine : Stoomtractor schaalmodel 1:4

Bouwer : R.Weij

Fabrikaat : Burell

Bouwjaar : 1997

Cylinders : 1cylinder

Gewicht : 350 kg

slaglengte cylinder : +/- 60mm

keteldruk : 6 bar

Eigenaar : Wilfred Buijs (St.Willebrord)